Que al Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca hi hagi encara un quadre d’un alcalde franquista, és un VILANYAP.

Que després de més d’una dècada encara no s’hagi cobert completament la via fins al pont de Moja i hi hagi sorolls i vibracions, és un VILANYAP.

Que l’antic hospital, un equipament públic clau per a la ciutat, s’estigui degradant sense cap projecte de transformació és un VILANYAP.

Que en molts carrers ens puguem topar amb rates passejant, puguem relliscar per culpa d’olis llefiscosos o haguem de conviure amb brutícia en general, és un VILANYAP.

Vilafranca és plena de nyaps que el govern de la ciutat no soluciona i en aquesta web els volem recopilar tots. Perquè si els identifiquem, quan governem, podrem posar-hi solució.

I tu, has vist algun VILANYAP? Ajuda’ns a marcar-lo al mapa!

Com que a ERC no volem viure a Vilanyaps, ens cal la teva col·laboració.
Necessitem que a la nostra llista de nyaps hi hagi el que tu has detectat.
Així, quan governem deixarem Vilafranca neta de nyaps.

Envia un correu a vilafrancapenedes@esquerra.cat indicant quin és el Nyap.

Passatge Moliner

Passatge Moliner

Cal repensar la utilitat de les palmeres. A les nits es fan servir d’WC.
Manca il·luminació.

Monument als deportats

Monument als deportats

L’espai del Monument als Deportats de l’Alt Penedès està ple d’herbes i mal conservat

Obstaculització de l’espai públic

Al carrer Espirall núm 58 hi ha un pas elevat de vianants i molt sovint hi aparquen vehicles impedint que els vianants puguin travessar el carrer.

Incivisme

Els problemes de convivència en alguns punts del barri de l’Espirall es podrien solucionar amb més agents cívics, educadors de carrer i policia de barri.

Pas de camions

Pas de camions

Problemes constants de mobilitat pel pas de camions. Al carrer Comerç, Sarriera, General Vallès i Mare Ràfols caldria fer una revisió de la mobilitat i buscar una solució perquè hi ha un pas constant de camions que no poden moure’s amb seguretat ocasionant molèsties al veïnat, a vianants i a altres vehicles de motor.

Rafael Soler

Rafael Soler

L’any 2020 es va enderrocar part de la tanca de la Casa Josep Planas. La tanca, dissenyada per Eugeni Campllonch l’any 1909 era una mostra del seu ric i expressiu modernisme, i identificava la part alta del Passeig Rafael Soler.

Espais de joc infantils

Espais de joc infantils

Els parcs i espais de joc infantil estan desgastats, són vells i, en alguns casos fins i tot perillosos. A més, en tenim molt pocs a Vilafranca.

Pou de la rambla

Pou de la rambla

Amb la remodelació de la Rambla es va voler destacar les restes trobades amb un pou que es podia veure des de la superfície. Ha estat un absolut nyap.

Carrer del comerç

Carrer del comerç

L’actual govern ha fet un pelotazo prioritzant els interessos d’uns privats al bé col·lectiu.

Vilafranca està bruta

Vilafranca està bruta

A molts llocs de la ciutat s’hi poden veure rates pels carrers, molts coloms i defecacions i olis llefiscosos que acaben escampats per la calçada.

Accessibilitat carrers

Accessibilitat carrers

Hi ha molts punts a Vilafranca on és molt complicat passar-hi, ja sigui a peu, amb cotxet o per les persones amb mobilitat reduïda.

Creu de Santa Digna

Creu de Santa Digna

Amb la cobertura de la llosa es va canviar la Creu de lloc. El muntatge va ser tan nefast que la Generalitat ha obligat a refer les obres per arreglar el nyap del govern actual.

Estació de Renfe

Estació de Renfe

La reforma prevista només està pensada perquè Renfe pugui recaptar més diners i posa en perill l’edifici.

Antic Hospital

Antic Hospital

El patrimoni mai ha estat una prioritat de l’actual govern. L’antic hospital s’està degradant sense que hi hagi cap projecte per fer funcional un equipament clau per la ciutat.

Rambla de la Girada

Rambla de la Girada

La Rambla de la Girada no és famosa només per la multitud de frankfurts que hi ha o pels problemes d’incivisme que pateix el veïnat. També pel mal estat de la rambla.

Avinguda de la Pelegrina

Avinguda de la Pelegrina

A la primavera del 2021, un tram de l’avinguda es va enfonsar perquè no s’havia connectat les clavegueres amb els blocs de pisos. És un perill pels vianants i pels veïns no actuar-hi.

Carrer de Sant Joan Despí

Carrer de Sant Joan Despí

Diuen que a Vilafranca tots els carrers estan asfaltats. Tots no! N’hi ha un que no hi ha manera d’arreglar per la desídia del govern actual.

Carrer Sant Pere

Carrer Sant Pere

Any rere any el carrer Sant Pere va patint un deteriorament constant sense que sigui una prioritat.

Cobriment total de la via

Cobriment total de la via

Després de més d’una dècada no s’ha desencallat el cobriment total de la via fins al pont de Moja. I es desaprofita bona part de la cobertura actual.

I tu, has vist algun VILANYAP?
Ajuda’ns a marcar-lo al mapa!

Envia un correu a vilafranca@esquerra.cat indicant quin és el Nyap, en quin barri està, carrer i la proposta de millora que ens fas.